getuft tapijt en wilton

Het is aanbevolen dit tapijt over de volledige oppervlakte te kleven met EC-1 lijm. Een gespannen plaatsing op ondertapijt is eveneens mogelijk. Het los plaatsen, zelfs in kleine ruimtes, is niet aan te bevelen en gebeurt op eigen risico. Voor burelen moet een beschermplaat geplaatst worden onder bureaustoelen met wieltjes.

Tapijten op jute rug 24 uren laten acclimatiseren tegen krimpen.

Geen lijm op waterbasis gebruiken bij tapijten met een jute rug.

vlakgeweven kwaliteit

1 Algemeen

Inspecteer het materiaal alvorens te plaatsen. Let wel: tapijt uit natuurlijke grondstoffen zoals wol en jute, bevatten onreinheden en onregelmatigheden - verdikkingen in de jute zijn steeds te verwachten - ze zijn inherent aan het tapijt.

- Maak een plaatsingsplan met zo weinig mogelijk verlies. Installeer de banen in de richting van het venster en probeer zo weinig mogelijk naden te maken.

- Meet op en voeg aan de lengte 20 cm toe - natuurlijke vezels gaan krimpen onder invloed van vochtigheid en temperatuurschommelingen.

-Zorg voor een gladde en droge ondergrond (werk scheuren en oneffenheden bi)j  - jute en water zijn grote vijanden - vochtige ondergrond veroorzaakt krimp en schimmel.

2 Installatie

- Alle banen moeten in dezelfde productierichting gelegd worden

- 24 uren voor de installatie moet het tapijt in de ruimte geacclimatiseerd worden - rol uit en voorzie aan de boorden 5 cm extra.

- Kopse naden zijn niet aan te raden - gebruik een profiel indien geen andere keuze.

- Het tapijt kan gespannen worden, maar dit wordt niet aangeraden :

-Tapijt geeft een beter loop comfort, betere thermische en akoestische eigenschappen en het verbetert het slijtagegedrag. 

- Gebruik een stabiel, dik en compact ondertapijt. Naden maken is hier moeilijk.

- We raden aan het tapijt volledig te verkleven.  Gebruik hiervoor een lijm op polyacrylbasis ; een lijm opgelost in water veroorzaakt krimp van de jute rug.

- Snij de naden tussen 2 kettingdraden voorzichtig, met een scherp mes of met een schaar (snijden aan de voorzijde) op beide samen te leggen banen (op ca. 5-10 cm van de zijkant).

- Fixeer de zelfkanten van deze naden met een antirafellijm.

- Plooi het tapijt aan weerszijden 2 cm terug en verlijm.  Respecteer de droogtijd van de lijm.

- Een lichte lijmlaag zal niet voldoende zijn om de spanningen in het tapijt op te vangen- gebruik voldoende, anders krijg je plooien en bubbels.

- Sluit de naad en hou deze dicht terwijl de lijm uithardt.  Indien de naad niet perfect gesloten is, gebruik dan uw kniestoter